Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Waylon boeken of inhuren

Hij begon in 1995 en zong samen met Carlo en Irene in het programma Telekids, waar hij het refrein inzong van het nummer ‘Harry de Hengst’.

Van jongs af aan was hij geïnspireerd door countrymuziek en drumde hij in/met de band West Virginian Railroad. Hij tekende in 1997 bij EMI en mocht in Nashville een plaat opnemen, die er echter niet kwam. In 2001 woonde en werkte hij een jaar in de Verenigde Staten waar hij ook optrad in de show van zijn idool Waylon Jennings met wie hij ook werkte. Jennings overleed echter en Bijkerk keerde terug naar Nederland. Hij trouwde op jonge leeftijd, werd in 2002 vader van een zoon en scheidde vervolgens na drie jaar huwelijk.[1]

Hij kreeg les van Lisa Boray en begon, na teruggekeerd te zijn uit Amerika, bij de coverband Santa Rosa. Ook zong hij in de band Millstreet.

Bijkerk nam in 2005 samen met Rachel Kramer als het duo ‘Rachel & Waylon’ deel aan de voorronden van het Nationaal Songfestival met het nummer “Leven als een beest”. Winnaar van het Nationaal Songfestival werd uiteindelijk Glennis Grace.

In 2008 nam hij deel aan Holland’s Got Talent waarin hij op de tweede plaats eindigde.

In 2009 bracht zijn platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het bekende Motown label. Zijn eerste single “Wicked Way” verscheen op 7 augustus en het bijna gelijknamige album Wicked Ways op 28 augustus.[2] Waylon scoorde met “Wicked Way” een Alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam.

In april 2010 won hij de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. Op 3 mei 2010 ontving hij in het tv-programma De wereld draait door een gouden plaat voor zijn debuutalbum. Op 26 juni 2010 won Waylon de TMF Borsato Award. Die werd hem uitgereikt tijdens het TMF Awards Festival in het Volkspark te Enschede, door Marco Borsato.

In oktober 2011 verscheen zijn single The Escapist, afkomstig van zijn tweede album “After All” welke op 3 november werd gelanceerd. Vanaf 4 november is het album te verkrijgen via ITunes en in de winkels.

Op 12 april 2012 won hij de 3FM Award voor ‘Beste Zanger’.