Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

VanVelzen boeken of inhuren

Een platina debuutalbum. Een gouden dubbellaar. Dertien succesvolle singles. Vier schitterende awards. Een Gouden Harp. Een uitverkochte theatertour. En nu een gloednieuw derde studioalbum, ‘The Rush Of Life’. Welkom in de wereld van VanVelzen!

Nederland leert VanVelzen (1978) kennen als enthousiast improviserende pianist in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Na het uitkomen van z’n debuutsingle ‘Baby Get Higher’ eind 2006, wint VanVelzen de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. En daar blijft het niet bij.
Wanneer zijn platina debuutalbum ‘Unwind’ uit het niets op 1 binnenkomt in de charts en de singles ‘Burn’ en ‘Deep’ beide Alarmschijf worden, bewijst VanVelzen beslist géén eendagsvlieg te zijn. In de zomer van 2007 speelt hij met zijn band op alle grote festivals in het land. Met het album wint VanVelzen de TMF Award voor ‘Beste Album’ en dankzij z’n enthousiaste en interactieve live presentatie wint hij bovendien de 3FM Award voor ‘Beste Live Act’.

Op verzoek van Monique van der Ven schrijft VanVelzen samen met John Ewbank de soundtrack voor de film Zomerhitte. ‘When Summer Ends’ is het resultaat en wordt één van zijn grootste hits. Het staat op het gouden dubbelalbum ‘Take Me In & Hear Me Out’, dat in 2009 verschijnt. Van dat album wordt de single ‘Love Song’ een enorme radiohit, ‘Take Me In’ wordt Alarmschijf en de song ‘Broken Tonight’ wordt zelfs wereldwijd uitgebracht in de remix van DJ Armin van Buuren.

Het succes van VanVelzen blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. In Duitsland tourt hij samen met ‘Reamonn’ en ook in België is de zanger/pianist een graag geziene gast. Nederland leert VanVelzen nog van een andere kant kennen, als de gedreven en oprechte (winnende) coach in de televisie hit ‘The Voice of Holland’.

In 2010 en 2011 toert VanVelzen langs 34 uitverkochte theaters. Van ‘Het Nieuwe Luxor’ tot ‘Koninklijk Theater Carré’ laat VanVelzen zien dat hij naast de muzikant die we allemaal kennen ook een onderhoudende gastheer is, die op ontwapenende wijze de verhalen achter zijn liedjes vertelt. Dit kun je terugzien op de later verschenen DVD ‘Hear Me Out – VanVelzen in het theater’.

In 2011 mag VanVelzen een Gouden Harp in ontvangst nemen, een prachtige bekroning op zeven jaar werk. Hij zegt hier zelf over: ‘De Gouden Harp is een oeuvreprijs namens de industrie, maar ik ben eigenlijk pas net lekker op stoom!’

Hoe lekker VanVelzen op stoom is hoor je in 2012 in de vorm van zijn derde studioalbum: ‘The Rush Of Life’. De twaalf songs, zijn meest persoonlijke ooit, hebben allemaal een ander geluid. Van beat tot ballade, VanVelzen vertelt in de nummers over zijn bijzondere leven als artiest. Over het album zelf Twittert hij: ‘Het beste album wat ik tot nu toe heb gemaakt.

Na festivals als Concert At Sea, Zand, Beatstad en het RTL Viert de Zomer Concert, trekken VanVelzen en band met een nieuwe theatervoorstelling ‘The Rush Of Life’ door het hele land. Tot en met april 2013 hoor en zie je VanVelzen in de voorstelling z’n meest intieme en vermakelijke vorm. De tournee verloopt zeer succesvol en al gauw na de laatste voorstelling in Carré kondigt VanVelzen voor het najaar van 2013 een reprise aan van ‘The Rush Of Life’.

Mocht je daar allemaal niet op kunnen wachten, loop dan eens binnen bij Madame Tussauds Amsterdam, waar VanVelzen sinds begin 2012 vereeuwigd is als wassenbeeld.

Maar om de echte VanVelzen te ontdekken, moet je ‘m in actie zien op het podium, want dat is de ware wereld van VanVelzen. Of het nu op een festival, in het theater of op tv is. Zelf zegt hij niet voor niets: ‘Live kom ik het best tot mijn recht, ik ben bedoeld om op het podium te staan!