Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Marco Borsato boeken of inhuren

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je een vreemde blik toezenden. Natúúrlijk kent hij Marco Borsato. Iedereen kent Marco Borsato! Met veertien #1 hit singles, zes #1 albums en vier #1 dvds kan je onmogelijk om hem heen en is hij al jarenlang de meest succesvolle Nederlandse zanger aller tijden.

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar. Zijn ouders Roberto en Mary Borsato schonken het jaar erop het leven aan Armando en enkele jaren later maakte Silvana het gezin compleet. Het huwelijk hield echter geen stand. De Italiaanse Roberto verhuisde terug naar zijn geboorteland Italië en Mary en de kinderen bleven in Alkmaar. Alle zomervakanties zat Marco met zijn broer en zus in Italië, waar hij met warme gevoelens aan terugdenkt. De scheiding van zijn ouders heeft geen grote littekens achtergelaten.

Op zijn twaalfde besloot Marco dat hij kok wilde worden. In een etalage had hij een kokspak gezien en vond dat zo prachtig, dat hij net zo lang een zelf gecomponeerd lied voor zijn moeder zong tot hij het kreeg. “Ik wil een kokspak, ik wil een kokspak, ik wil een kokspak en wel meteen!” Op de LTS in Alkmaar specialiseerde hij zich in ‘consumptieve technieken’ en in het weekend werkte hij in een restaurant. Aansluitend volgde hij een opleiding in Amsterdam aan de Brood- en Banketbakkersvakschool Sint Hubertus.

Hij was dan ook werkzaam als kok toen hij de kans kreeg mee te doen aan de Soundmixshow. In 1990 startte Marcos muzikale carrière met het winnen van deze Soundmixshow, waar Marco een overtuigende Billy Vera wist neer te zetten met het liedje At this moment. Vele optredens en enkele Italiaanse singles volgden en ook drie Italiaanstalige albums, maar het grote succes bleef vooralsnog uit. Dit veranderde volledig toen Marco in 1994 zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn Bedrog uitbracht. In no time veroverde hij de top 40 om vervolgens stevig voor dertien weken op de eerste plaats te blijven staan, een nieuw record! De tweede single (Waarom Nou jij) van het album Marco haalde ook de eerste plaats. Inmiddels heeft Marco elf nummer 1 hits op zijn naam staan, waarbij de laatste zes singles die hij uitbracht allemaal op die felbegeerde eerste positie belandde.

Er verschenen meer albums en meer singles, iedere keer tot stand gebracht door hetzelfde succesvolle team mensen waar Marco inmiddels al vele jaren mee samenwerkt. Deze succesvolle creatieve formule, in combinatie met innovatieve marketing technieken en het feit dat Marco een geboren entertainer is, leidde van het ene platina album naar het ander.

Vanaf 1997 begon Marco met touren en de concertreeks in de vele theaters werd afgesloten met veertien uitverkochte concerten in het Rotterdamse Ahoy. Dit was nog niet eerder gebeurd in ons landje, en daarmee zette Marco een nieuwe trend in muziekminnend Nederland. Inmiddels heeft Marco zichzelf keer op keer overtroffen door o.a. als eerste Nederlander drie dagen op een rij in de Rotterdamse Kuip te staan in 2002 en in 2004 er zelfs zes dagen van te maken! Het Sportpaleis in Antwerpen (16.000 bezoekers per keer) bezocht Marco in deze perioden ook meerdere keren en in 2005 werden dat zelfs 13 uitverkochte optredens.

Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat Marco inmiddels 9 keer in de Kuip heeft gestaan, 30 keer het Sportpaleis op zijn grondvesten heeft laten schudden en ruim 20 keer Ahoy plat heeft gespeeld. Ook alle theaters van Nederland hebben inmiddels kennis mogen maken met Marco. In 2006 startte Marco aan Symphonica in Rosso, waarbij hij 10 dagen in het Arnhemse Gelredome schitterde. Heel Arnhem kleurde rood en wekenlang is de Gelderse hoofdstad in de ban van Borsato geweest. Maar liefst één op de vijftig Nederlanders bezocht dit muzikale spektakel vol passie! Zelfs de meest sceptische critici moesten toegeven: Marco is de Meester!

Marco kiest nooit voor platgetreden paden en is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te overtreffen en uit te dagen. In 2004 liet Marco dat opnieuw zien door zijn album exclusief op dvd uit te brengen waarbij ieder liedje voorzien was van een clip, geregisseerd door spraakmakende regisseurs zoals Johan Nijenhuis, Dick Maas, Matthijs van Heijningen jr.  en wijlen Theo van Gogh. De dvd Zien was voor de release al goed voor 320.000 verkochte exemplaren!

Niet alleen de fans zijn enthousiast over Marcos prestaties en overtuigd van zijn kunnen. In 2004 ontving Marco een hoge Koninklijke Onderscheiding. Het was Burgermeester Ton van de gemeente Blaricum die hem vertelde dat het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd had hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau!

In de afgelopen jaren heeft Marco talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen. Hij heeft iedere TMF Award voor Beste Zanger Nationaal gewonnen, maar ook o.a. een Lifetime Achievement Award en Artist of the Decade. In België mocht hij zowel in 2004 als in 2005 de TMF Award voor Beste Zanger Internationaal mee naar huis nemen, waarbij hij artiesten als Robbie Williams en Justin Timberlake achter zich liet. In 2007 deed Marco een stapje opzij, om nieuwe talenten de kans te geven een TMF Award te winnen, en TMF haakte daar op in door de TMF Borsato Award in het leven te roepen. De TMF Borsato Award is bedoeld voor artiesten die hun eerste stappen op het gebied van hun carrière al hebben gezet, en een goede kans maken door te stromen naar de top van Nederland.

In 2006 stond Marco centraal tijdens het Radio 2 Gala. Voor zijn gehele repertoire ontving Marco de Radio 2 Zendtijdprijs en diverse artiesten uit binnen- en buitenland eerden hem door een Borsato-song ten gehore te brengen. De prestigieuze award ontving Marco uit handen van de legendarische Italiaanse zanger en songwriter Ricardo Cocciante. Tevens had hij dat jaar maar liefst drie nummer 1 hits. Als eerste een duet met de Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Daarna kwam de monsterhit Rood die maar liefst 11 weken op de eerste plaats bleef staan en ook het prachtige duet Everytime I Think Of You welke hij met Lucie Silvas zong, behaalde die felbegeerde eerste plaats.

Sinds 1998 is Marco de zeer toegewijde ambassadeur van War Child. Met zijn documentaires, fotoreportages, interviews en lezingen vraagt hij op een unieke manier aandacht voor deze unieke stichting. Ook tijdens zijn concertreeksen staat Marco altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2007 heeft Marco een kleine stap terug gedaan om zijn vrouw Leontine Borsato-Ruiters de ruimte te geven haar werk als actrice weer op te pakken. Wel was hij de headliner op VTM Live in Gent, een nieuw, uiterst succesvol popfestival in België. In het najaar van 2007 was hij vijf keer te gast bij Paul de Leeuw die de tweede artiest is die het Symphonica in Rosso concept heeft vorm gegeven. Ook gaf hij voor het vijfde achtereenvolgende jaar acte de présence op het Friends for War Child-concert. Tevens verscheen er in november in beperkte oplage een verzamelbox met daarin vijf albums. Marcos favoriete liedjes, nooit uitgebrachte songs en unieke live opnamen kun je terugvinden op deze vijf speciaal voor deze box samengestelde cds.

In 2008 werkt Marco aan een superspannend en uniek project, het drieluik Wit Licht. Het drieluik bestaat uit de film Wit Licht waarin Marco de hoofdrol speelt, het album Wit Licht en de concertreeks Wit Licht. De film Wit Licht waarin Marco zijn debuut maakt als acteur, is geregisseerd door Jean van de Velde.

Marco speelt in deze film de rol van Eduard Zuiderwijk. Het leven van deze restauranthouder in Afrika wordt volledig op zijn kop gezet als het beste vriendje van zijn zoontje wordt ontvoerd door rebellen. De spannende speelfilm Wit Licht zal vanaf 11 december 2008 in alle grote bioscopen te zien zijn.

Dan is er het album Wit Licht, dat geïnspireerd is op de film. De nummers op dit album geven de emoties en thematieken uit de film weer. Nog voordat het album op 19 september 2008 uitkwam had de voorverkoop er al voor gezorgd dat Wit Licht dubbel platina werd. Een geweldige prestatie natuurlijk. Na de eerste single (Wit Licht) bereikt ook de tweede single van dit album Stop de tijd de nummer 1 positie en blijft hier wekenlang staan. Na de concertreeks komt de derde single uit, ‘Dochters’. Heel Nederland raakt in de band van deze prachtige ballad en hij knalt dan ook meteen door naar de hoogste positie in alle lijsten. ‘Dochters’  is Marcos veertiende #1 hit.

Het derde luik is de concertreeks in het Gelredome te Arnhem. De acht stadionconcerten waren in korte tijd uitverkocht en niet alleen de fans, ook de pers was buitengewoon lovend over de bijzondere optredens die Marco en Band in twee weken tijd neerzetten. Een uniek verlichte catwalk, een driedimensionaal decor en een waanzinnige lichtshow maken het muzikale spektakel helemaal af.

Marco Borsato is getrouwd met Leontine Borsato-Ruiters en samen hebben ze drie kinderen, Luca (1998), Senna (2001 en Jada (2002).