Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Johannes Rypma boeken en inhuren

De Friese Johannes (13-05-1992, Oudega) behaalde met grote meerderheid de finale van The Voice of Holland 2012 in het team van Nick & Simon. Zijn coaches Nick & Simon bestempelden Johannes tot de Nederlandse Billy Idol, vanwege zijn uiterlijk maar ook vanwege zijn stem. Uiteindelijk werd hij tweede na Leona Phillipo.

Voor  zijn deelname aan The Voice of Holland trad Johannes al frequent op mijn zijn eigen band in Friese feesttenten. Zijn droom was altijd om de nieuwe Syb van der Ploeg te worden. Om dat doel te bereiken, besloot hij mee te doen aan The Voice of Holland, hij wilde één keer in zijn leven een poging hebben gedaan om door te breken via een talentenjacht. Johannes volgde tot het tekenen van zijn platencontract een opleiding tot tractormonteur, maar besloot om zich uit te schrijven zodat hij zich volledig kon gaan storten op zijn zangcarrière.

Johannes tekende platencontract bij platenlabel Artist & Company. Zijn The Voice of Holland coaches Nick & Simon staan onder contract bij dezelfde platenmaatschappij. De eerste single van de Friese Johannes werd 1 februari 2013 gereleased. De single met de titel ‘Play Me’ is een onvervalste rockplaat, geschreven door producer Gordon Groothedde samen met Allan Eshuijs en de uit Nashville afkomstige songwriter Andrew Dorff. Het unieke aan deze single is dat er gelijktijdig twee versies verschijnen: een Engelstalige en een  Friese versie getiteld ‘In libben Y’ne Rock n Roll’ waarvan de Friese tekst geschreven werd door niemand minder dan Syb van der Ploeg van de Friese popgroep De Kast.

Ook werkte Johannes samen met Gordon Groothedde aan zijn eerste album dat evenals de single de titel ‘Play Me’ draagt. Het album verschijnt op 12 april en bevat naast de twee versies van de single nog een groot aantal nieuw geschreven stukken. Daarnaast staan op het album een aantal bekende covers uit de live shows van The Voice of Holland, waaronder de top 5-hit ‘When the lady smiles’, het Bryan Adams nummer ‘Summer of 69’, ‘How you remind me’ (Nickelback) en ‘Sex on fire’  (Kings of Leon).

Eric van Tijn over het album debuutalbum van Johannes: “Nu gaan we horen dat Johannes echt hartstikke goed is. Dit album, daar we nog door verrast worden!’’

Johannes heeft sinds zijn deelname aan TVOH een grote schare fans en treedt regelmatig op met covers uit de liveshow en met zijn eigen nummers.