Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Jan Keizer boeken of inhuren

De naam van Jan Keizer was veertig jaar lang onafscheidelijk  verbonden met de band BZN en dit zal waarschijnlijk altijd zo  blijven . Na het afscheid van de Band Zonder Naam (BZN), wilde de  Volendamse zanger een andere kant van Jan Keizer laten zien. Dit heeft  hij verwezenlijkt door zijn eerste solo album “Geef Mij Je Lach” “Ik  wilde een plaat maken die afwijkt van alles wat ik tot nu toe heb  gedaan en ik denk dat dat heel goed gelukt is”, aldus Keizer.

Om dit te realiseren heeft Jan Keizer ervoor gekozen om het grootste  gedeelte van de songteksten niet zelf te schrijven maar hiervoor bekende  Nederlandse tekstdichters te vragen. Dankzij deze hulp is hierdoor het  nieuwe album getiteld “Geef Mij Je Lach” een heel afwisselend album  geworden met verrassende invalshoeken en liedjes. Doordat Jan Keizer  voor bijna alle songs zelf de muziek schreef, heeft dit gezorgd voor  nummers die toch één geheel vormen en is het een heel eigen plaat  geworden.

BZN en Jan Keizer nu

Belinda Meuldijk is één van de tekstdichters die door Jan Keizer werd  gevraagd om voor hem een nummer te schrijven. Ze schreef de  eigenzinnige song ”I Did It My Way” en vertelt hoe de samenwerking tot  stand kwam: “Ik had Jan Keizer al wel eens ontmoet en kende zijn  muziek omdat mijn moeder dol was op BZN, maar zag hem eigenlijk niet los  van de band. Toen Jan Keizer me belde om te vragen of ik een tekst  wilde schrijven, zong hij het melodietje voor me door de telefoon. Ik  was toen zo verrast! Voor het eerst hoorde ik echt de zanger Jan Keizer  en dat is een heel andere dan de Jan van BZN. Hij heeft me enorm  geïnspireerd om deze tekst te schrijven. Het gaat over het leven van Jan  Keizer en de keuzes die hij maakt. Over de drummer die zijn mond open  doet.”

Bij BZN bedacht Jan Keizer samen met Jack Veerman de melodie en samen  met Jan Tuijp de teksten, maar ze begonnen altijd met de muziek. Op het  album Geef Mij Je Lach ging het soms ook andersom. “In het  geval van Robert Long en ook bij Henk Westbroek was het zo dat ik eerst  de tekst kreeg en daarna pas de muziek erbij maakte. Dat was voor mij  even andersom denken, maar ik vond het juist ontzettend leuk om het nu  eens anders te doen. Met het maken van deze plaat kon ik echt heel veel  van mijn creativiteit kwijt.”

Henk Westbroek

Henk Westbroek is voor het album benaderd door Jan om teksten te  schrijven. Jan Keizer: “Ik vroeg Henk of hij een tekst wilde schrijven  en Westbroek zei heel droog: ‘Je kan er wel twee krijgen’ en  dat gebeurde dus ook. Henk Westbroek heeft voor het album als enige twee  teksten geschreven. De eerste tekst die hij had geschreven getiteld  “Dit Moet Liefde Zijn” vond ik zo inspirerend, dat ik daarbij zo de  muziek bedacht. De tekst gaat hier en daar wel wat verder dan bij BZN  het geval was ja. Maar dat is toch juist leuk?!”

Guus Meeuwis

Ook Guus Meeuwis is door Jan benaderd. Toen Jan Guus Meeuwis belde  met de vraag of hij iets voor hem wilde schrijven voor het album, dacht  hij in eerste instantie: “ik doe het niet.” Guus: “Ik was  zo druk op dat moment en als je iets voor iemand anders schrijft, wil je  dat het meer dan 100 procent goed is. Je gaat niet iets geven dat je  hebt afgeraffeld.” Maar Jan Keizer wilde erg graag ook de inbreng  van Guus op zijn album , Jan vertelde dat hij best wilde wachten tot  Guus Meeuwis het wat rustiger had. Guus Meeuwis: “Jan Keizer is echt  een icoon voor de Nederlandse popmuziek, dus ik wilde ook graag iets  voor hem schrijven. Hij stuurde mij een melodie en die deed me denken  aan het nummer “Save the Last Dance for Me” (origineel van The Drifters)  en zodoende heb ik me laten inspireren tot “Dans Je De Laatste Dans Met  Mij.”

En natuurlijk mag zijn zo geliefde Volendam niet ontbreken op het  album van Jan Keizer. De tekst is van Jan Boerstoel. Notabene een  niet-Volendammer (of zoals ze in Volendam zeggen: een halve jas), maar  Keizer zegt: “Zoals hij het dorp heeft beschreven had ik het beslist  nooit gekund.”

Jaap Kwakman (onder andere van de 3 J’s) is heel belangrijk  geweest voor de sfeer en kleur van het album naast alle andere  tekstschrijvers. “Jaap is heel druk met zijn eigen carrière en ik  ben ontzettend blij en trots dat hij voor mij tijd wilde vrijmaken”, aldus Jan Keizer.”Hij is een goede muzikant en hoe hij bezig is met  live muzikanten en blazers vind ik geweldig.”

Going back in Time

Met de albums going back in time 1, 2 en 3  van Jan Keizer word je  meegenomen terug in de tijd door de prachtige klassiekers als “In  dreams”, “Brown eyed girl”, “My special prayer”, “He’ll have to go en  always on my mind”. Op deze albums blijkt dat de stem van Jan zich  uitermate goed leent voor een reis terug in de tijd.

Carola Smit

Jan heeft natuurlijk in de tijd van BZN vele nummers samen gezongen  met Carola Smit, de opvolgster van Anny Schilder. Ondaks dat ze niet  meer samen op het podium staan heeft Carola nog steeds een plekje in het  hart van Jan en wisselen ze regelmatig van gedachten onder het genot  van een koffie of wijntje. Dat Jan veel ervaring heeft in het zingen van  duetten hoor je terug op zijn albums. Op de albums van Keizer kan hij  het dan ook niet laten zich zo af en toe te laten verleiden tot een  duet.

Anny Schilder

Tijdens het gala ter ere van de tachtigste verjaardag van Mies  Bouwman zong Jan  Keizer met Anny Schilder samen de grote BZN hit Mon Amour. Het was  voor het eerst sinds 25 jaar dan Jan en Anny samen op het podium  stonden. Halverwege Februari 2010 werd bekend dat Jan en Anny weer samen  gaan optreden.