Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Ferri Somogyi boeken en inhuren

Na het afronden van de havo heeft Ferri Somogyi een jaar Computer science (computerkunde) gestudeerd aan het Mesa Community College in San Diego. Daarna is hij teruggekeerd naar Nederland om zijn dienstplicht te vervullen. Gedurende dat jaar heeft hij auditie gedaan voor Goede tijden, slechte tijden en daar kreeg hij, na een jaar bij het castingbureau van Harry Klooster te hebben gewerkt, te horen dat hij de rol van Rik de Jong mocht gaan spelen – een rol die speciaal voor hem geschreven was en die ook meteen zijn grote doorbraak in Nederland betekende.

Later speelde Somogyi ook in Baantjer, De Garage, Bon bini beach, Het Glazen Huis en de film Jezus is een Palestijn.

In 2002 emigreerde Somogyi officieel naar Amerika om daar zijn carrière een vervolg te geven. Of dat een succes is is tot nu toe niet gebleken, want hij is nog regelmatig op de Nederlandse televisie te zien, en hij deed mee met Hotel Big Brother.

In 2007 maakte Somogyi zijn comeback in de soap Goede tijden, slechte tijden als Rik de Jong. De bedoeling was dat hij na vier maanden de serie weer zou verlaten, maar zijn contract werd verlengd. Inmiddels behoort hij weer tot de vaste cast.