Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Django Wagner boeken of informatie

Django Wagner groeide op in een échte muzikale zigeuner familie. Het zingen zat hem al vroeg in het bloed en hij spreekt vier talen, waaronder de Sinti taal. Django verkeert in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en uiteraard het Rosenberg Trio.

Django heeft inmiddels verscheidende albums verkocht, niet voor niets wordt Django Wagner een reizende ster genoemd. Django Wagner verdient deze titel dan ook, zoals hij ook weer laat horen op zijn nieuwe album Als De Nacht. Het is, net als zijn vorige albums Kali en Mijn Gevoel, een zeer gevarieerd album geworden, met dezelfde verscheidenheid aan mooie melodieën en herkenbare teksten over liefde, geluk en verdriet.

Toen Django in 2009 in contact kwam met de succesvolle producers Waylon van der Heijden en Frank van Weert en Adrie van den Berk, die de eerste solohit “Kali” schreven, was de eerste hit geboren. De debuutsingle “Kali” groeide uit tot een grote hit en hiermee werd met Django Wagner een nieuw fenomeen geboren. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met zijn muzikale familie, niemand minder dan het Rosenberg Trio. Het virtuoze spel van Het Rosenberg Trio, het vioolspel van neef Martien Wagner in combinatie met de warme, volle stem van Django bleek een schot in de roos. Het debuutalbum “Kali” werd in 2010 goud, en Django kreeg de award uitgereikt door Marianne Weber. Daarna volgen de successen elkaar in hoog tempo op. De singles van het album “Kali” zijn “Mooie Blauwe Ogen”, “Maar Toch Blijf Jij Me Trouw”, “Mijn Naam Dat Is Marina” en “Ik Geniet Zo Van Het Leven” schoten allen de single top 100 binnen. Op het album geeft Django zijn visie op liefde, verdriet en geluk zoals alleen hij dat kan. Het is een echt levenslied album geworden, maar bevat ook feestelijke nummers die steevast een hele kroeg in de polonaise krijgen.

Het 2e album Mijn Gevoel, waarvan de singles “Die Mooie Ogen”, “Zwarte Haren, Zwoele Gitaren”, “Eenzaam, Alleen en Verloren” en “Ik Kom Naar Huis Met Kerstmis” ook hoog genoteerd hebben gestaan in de top 100 is nabij de gouden status. In 2011 kreeg Django Wagner voor dit album de erkenning vanuit de platenbranche toen hij werd onderscheiden met een BUMA NL Award in de categorie ‘Beste Album’. Tot Django’s succes behoren ook de duet singles. Samenwerkingen met collega artiesten waaronder voor de kerstsingle in opdracht van Radio NL ten bate van Stichting Doe Een Wens en het duet met Frans Duijts . Met Frans nam Django de duet single “In Ons Café” op. Dit is tot stand gekomen tijdens het Waalkade feest welke een jaarlijks terugkerend evenement in Tiel is geworden.

In 2012 presenteert Django zijn nieuwe album genaamd “Als De Nacht”. Dit album bevat ook het duet met Frans Duijts ‘In Ons Cafe”. Daarnaast staan er een aantal nummers op die door Django zelf zijn geschreven. Als zanger wil ik mezelf blijven ontwikkelen, met dit album laat ik zien waar ik sta in het leven. Gezellige volkse muziek, die door iedereen te begrijpen is! Inmiddels staat het album reeds 40 weken in de Nederlandse album lijst.   November 2012 ontving Django de Zilveren Harp, van Buma Cultuur. De Zilveren Harpen worden jaarlijks uitgereikt aan opkomende artiesten om hen aan te moedigen vooral door te gaan in hun vak.   In Juni 2013 ontving Django de Gulden Vedel, van de bond van Nederlandse Dansscholen doordat zijn liedjes het meest gespeeld worden tijdens de danslessen.