Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Anny Schilder boeken of inhuren

Annie Schilder werd geboren op 14 februari 1959 in Volendam, waar zij opgroeide met haar ouders, 3 zussen en 4 broers. Annie wist van kinds af aan al dat zij zangeres wilde worden. In haar tienerjaren vormde zij dan ook met vriendinnen verschillende duo’s en bandjes.

In 1976 kwam haar doorbraak toen zij als zangeres werd gevraagd door de Volendamse band BZN. De eerste single Mon Amour was meteen een grote hit en de sneltrein naar succes was vertrokken. BZN behaalde in die jaren vele grote successen met de nummers: Mon Amour, Don’t say goodbye, Pearly dumm, Rockin’ the Trolls en vele anderen.

Jarenlang vierde Anny met BZN het ene succes na het andere. In 1984 werd het Annie, door de combinatie van haar drukke leven als artiest en turbulente priveleven, allemaal teveel en besloot uit de band te stappen.

Een jaar later besloot Anny weer terug te keren in de schijnwerpers, deze keer als solo-artieste. Verschillende hitnoteringen van o.a. Adieu Cherie, Love is en You are my Hero, werden op haar naam gezet.

Anny mag zichzelf ook de eerste zangeres noemen die op CD te beluisteren was. Dit was op de CD “The best of BZN” die in 1982 werd uitgebracht.

Naast haar solo optredens, trad ze ook samen met de band Next One op voor volle zalen. Door deze succesvolle optredens is ook het concept van de “Volendammer avonden” ontstaan. Dit is een avondvullend programma met optredens van verschillende Volendammer artiesten als Anny Schilder, George Baker, Piet Veerman, Jan Keizer, Nick en Simon en Jan Smit.

Ook is Anny actief in de band BZN ’66, een reunieband van oud BZN leden. De band gaat tijdens het optreden terug in de tijd en speelt voornamelijk nummers uit de tijd dat Anny furore maakte met BZN.

Op 21 maart 2007 is het boek “Anny en ik”, met de gelijknamige CD uitgekomen. In het boek beschrijft Annie de voortdurende spanning die het leven als artiest met zich meebrengt en haar eveneens turbulente priveleven. Drie maanden na uitgave van het boek waren er al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.

Sinds mei 2009 treedt Anny ook op met Jose Hoebee (ex LUV-zangeres) nadat zij de single “Be my Baby” opgenomen hadden.

Op 15 december 2009 worden Anny Schilder en Jan Keizer herenigd ter ere van de 80e verjaardag van Mies Bouwman. Zij treden samen op en zingen na al die tijd weer samen “Mon Amour”. Het samenwerken is iedereen zo goed bevallen, dat zij dit gaan doorzetten. Zij treden samen weer op en zijn bezig met een nieuwe cd.